Ughy Attila országgyűlési képviselő írásbeli kérdéssel fordult a Nemzeti Erőforrás Minisztériumhoz „Mire számíthatnak a lakótelepen élők a Nemzeti Ügyek Kormányától?” címmel. A beadványra Dr. Réthelyi Miklós miniszter válaszolt.

„A lakótelepen élő családok, nyugdíjasok, fiatalok is nagymértékben megszenvedték a Gyurcsány- és a Bajnai-kormányok megszorításait. Mindennapjaik a szociális háló szétszakítása, a rezsiköltségek folyamatos növekedése, valamint az egyre szűkülő munkaerőpiaci-lehetőségek következtében egyre nehezebbé váltak az elmúlt nyolc év folyamán” – írta Ughy Attila országgyűlési képviselő, a Fidesz-KDNP XVIII. kerületi polgármesterjelöltje Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszterhez címzett irományában.

„A lakótelepen élő emberek is országunk részei, tiszteletet és megbecsülést érdemelnek. Az ő sorsuk számomra azért is különösen fontos, mert országgyűlési egyéni választókerületem területén több nagy lakótelep – az Alacskai úti lakótelep, a Havanna-lakótelep, a Lakatos-lakótelep, a Szent Lőrinc-lakótelep – található, s a térség országgyűlési képviselőjeként az ott élő emberek érdekeinek képviseletéért is felelős vagyok. Kérdezem tehát Miniszter urat: mire számíthatnak a lakótelepen élők a Nemzeti Ügyek Kormányától?” – e kérdéssel zárta beadványát Ughy Attila. Réthelyi miniszter úr válaszában emlékeztetett arra, hogy az előző két kormányzati ciklus 8 éve alatt a szocialista kormányok számos olyan intézkedést hoztak – mint például a többszöri gáz- és távhődíj emelés, a családi pótlék megadóztatása, a nyugdíjak reálértékének folyamatos csökkenése, illetve a 13. havi nyugdíj elvétele – amelyek hatásai drámai módón nehezítették meg a lakótelepiek mindennapjait.

Az új polgári kormány hivatalba lépését követően szinte azonnal olyan intézkedéseket hozott, amelyekkel megoldást kínál a nehéz helyzetben lévő emberek, így a lakótelepeken élők számára is. A Nemzeti Ügyek Kormánya első lépéseinek egyikeként meghosszabbította a kilakoltatási moratóriumot 2010. december 31-ig. A kormány másik fontos döntése volt, hogy moratóriumot rendelt el a közüzemi díjak emelésére, illetve, hogy idén december 31-ig meghosszabbította a gáz- és távhő-támogatás folyósításának időtartamát.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium tárcavezetője tájékoztatta Budapest 27. számú választókerületének országgyűlési képviselőjét arról is, hogy a Kormány egy új, egységes nemzeti épületrekonstrukciós és épületenergetikai program kidolgozásába kezdett, amely más épületek mellett a lakótelepek energiahatékony felújítására is kiterjed. A fentiekből is látható, hogy a Nemzeti Ügyek Kormánya kiemelt figyelmet fordít a lakótelepen élők mindennapi gondjainak megoldására. Ennek szellemében a kormánypártok, a Fidesz-KDNP szövetség is arra törekszik, hogy a lakótelepi polgárok érdekeit hatékonyan képviselje – az országos politikában épp úgy, mint a XVIII. kerület tekintetében.

Szerző: amihavannank  2010.09.16. 16:13 komment

süti beállítások módosítása